Ebben a kis írásomban megosztom veletek, hogy nyáron nagy melegben milyen etetési stratégiát használok, és mivel csalizunk.
A nyári kánikulában kétféle etetést szoktam alkalmazni, ami általában jól működik.
Meleg vízi etetési praktika 1.
Az első, ami be szokott válni a következő: Fele arányban prémium párolt bojli és halibut pellet kombinációja.
A bojli lehet 20-24 mm-es nagyságú, a pellet minden esetben 20 mm-es legyen. A kisebb bojli és pellet használata a nyári nagy melegben nem célszerű, mert oda csaljuk a sok apró pontyokat az etetésünkre. A csalizásra szánt bojlik, amik beváltak ebben a meleg időben a következő ízek:
Csilis borsos, Fűszeres máj, és a minden időben jól működő Robin Red.
Ez nem jelenti azt, hogy más ízekkel nem érdemes próbálkozni, mert vannak vizek ahol a gyümölcsös jellegű bojlik is jól működnek. Egy botot érdemes halibutos pellettel próbálni, mert néha csodára is képes.
Meleg vízi etetési praktika 2.
A másik etetési stratégia, amit ajánlani tudok a következő: Prémium párolt bojli és apró mag keveréke fele arányban.
Az olyan vízterületeken, ahol sok az amur, ott a magkeverék mennyisége lehet több is. Mivel az amurnak a nyári nagy melegben nagy az étvágya ezért az etetés mennyiségét meg lehet emelni.
A magkeverék a következő összetételből áll: tigrismogyoró, főtt vagy erjesztett kukorica, és kendermag.
A kendermag nagyon fontos, hiszen a halakat sokáig ott tartja az etetésen. A bojli mérete megegyezik az előző etetésnél használtakkal. Csalizásra mind két esetnél 20-24 mm-es bojlit szoktam használni.
Ezzel a két etetési praktikával nagyon sok pontyot és amurt sikerült már fognom.
Sok sikert kívánok mindenkinek, aki kipróbálja az általam ajánlott etetési stratégiát.
Tisztelettel:
Mr Bojli Imre